Rendering problems in web app with map in Oregon, Idaho, Montana, Utah?

Completed

Comments

10 comments

  • Official comment
    Avatar
    Melanie Wilson

    Hey all,

    I just wanted to pop in with an update.

    We recently experienced an issue that wasn't allowing Gaia Topo and Gaia Streets to display in some areas of western and northwestern North America.

    This has been fixed and you should see all areas of the world rendering properly when using Gaia Topo (and Gaia Streets).

    If you installed the app between Thursday, Nov 19, and Sunday, Nov 22, you may still run into trouble viewing the map at lower zoom levels on mobile. This can be fixed by deleting and reinstalling the app. Just make sure to Backup, Sync, and Transfer Your Data before you do!

    Sorry for the trouble and thank you so much for your patience.

    If you have any issues, please contact support.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    momobadilak

    FYI - Similar problems - but not identical observed in Android app (latest) - but the problem appears when you zoom in - closer than 10 miles as indicated on the legend.

    seems to be a z-order / rendering issue. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    todd

    I am seeing same issue. WA is ok, but OR missing on both IOS app and chrome in mac

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    heh.brian

    Same issue, lots of roads are missing in Oregon from the gaia topo map. having this issue on desktop as well as mobile. 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    momobadilak

    FYI to followers of this thread - I also sent to Gaia GPS tech support - they have their map engineers looking at the issue.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Scott

    Good to hear. I thought it was me. On the road in Oregon now, and was getting pretty frustrated.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    markwainwright1

    Having what seems to be the same problem on iOS. In certain parts of the map all trails/roads/features etc disappear when I zoom in past a certain point. Only the topo lines are shown.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ttylinsk

    I am having the same issues with no roads in OR for gaia topo and gaia topo metric.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MikeB

    Having similar issues in the Canadian Rockies (and it looks like most of BC).  Almost all surface features other than the occasional lake label don't render.  Initially encountered on Chrome, but replicated on Android.  Submitted a request to tech support as well.  I thought it was just me and tried everything trying to fix it.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Melanie Wilson

    Hey all,

    I just wanted to pop in and confirm what you're seeing.

    As @momobadilak has pointed out, there is an issue with Gaia Topo not displaying correctly in some areas in the Pacific Northwest / Western US. 

    Our map engineers are actively working on the issue and will have it resolved as soon as possible.

    I've tagged this post as "planned" to indicate that we're working on it.

    If you have any questions please contact support.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.